FEL's Wall of Fame

Ereleden

Jurian Rooks: Oprichter

“En dan ben je ineens erelid. Gezien we de statuten zelf hadden geschreven wist ik natuurlijk dat we hierin een kopje ‘ereleden’ hadden opgenomen. Ik had er alleen geen rekening mee gehouden dat ikzelf benoemd zou worden tot erelid. Met onwijs veel plezier ben ik als voorzitter van het oprichtingsbestuur samen met Joyce, Hidde en Stan begonnen aan een prachtig avontuur. Al vanaf het eerste contact met het touw was ik verliefd op de survivalrunsport. Ik wilde meer gaan trainen alleen kende Nijmegen geen vereniging waardoor ik enkel in het weekend de sport kon beoefenen. Het idee van Joyce en mij om dan zelf maar een survivalrunvereniging te beginnen in Nijmegen was een gedurfd en ambitieus plan. Zeker zo tijdens onze studie geneeskunde met onze coschappen die op het punt stonden te beginnen. We hebben er echter altijd in geloofd dat dit ging lukken en ik ben dan ook echt ontzettend dankbaar voor al die mensen (leden en andere vrijwilligers) die hier ook in geloofden en die ons hierin gesteund hebben. Vooral ook dankzij al die mensen is NSSV FEL geworden tot wat het nu is. Wat nu overheerst is trots. Het blijft toch een beetje je kindje.”

Hidde Elferink: Oprichter

“Survivalrun had voor mij als achterhoeker een speciaal plekje. Toen ik in 2013 door Jurian Rooks en Joyce Heutinck benaderd werd om samen een survivalrun vereniging op te zetten in Nijmegen, was ik dan ook gelijk enthousiast. Een fantastische tijd volgde: met bestuurlijke, organisatorische en natuurlijk ook sportieve uitdagingen. Wat een kick gaf het, toen we voor het eerst konden trainen op ’t Feldje. Die eerst keer de lange apenhang was onvergetelijk (hij stond zo strak dat een scheermesje het touw had kunnen laten knappen).  Ik kijk met veel blijdschap terug op die tijd en ben trots dat dankzij de inspanning van ons allemaal, NSSV FEL groeit en bloeit in menig studentenhart in Nijmegen.”

Leden van Verdienste

Derk Lammers

Toen het vierde bestuur der NSSV FEL, bestuur GroenFELd, in het nauw zat met een penningmeester die noodgedwongen opstapte, heeft Derk zich opgeworpen als nieuwe penningmeester. Met zijn financiële inzicht en pragmatische instelling heeft Derk de financiële boekhouding weer helemaal up to date gebracht met vele automatiseringen en verbeterde processen. Maar naast deze bestuurlijke verdiensten kenmerkt Derk zich door betrokkenheid bij de vereniging maar vooral bij de personen die de vereniging maken. Met altijd een vriendelijk woord en vrolijk grapje weet Derk iedereen bij de groep te betrekken en heeft hij menigeen geïnspireerd om lid te worden en actief te worden binnen verschillende commissies. Ook Derk zelf is erg actief binnen de verschillende commissies. Zo heeft hij veel kennis en kunde ingebracht bij de Parcours Commissie. Daarnaast is hij een graag geziene trainer, die de zwaarste ‘DerkSterk’-training leuk weet te maken door een spelelement toe te voegen.

Tjitske Lammers-Groenveld

Als één van de eerste leden van FEL heeft Tjitske een belangrijk aandeel gehad in de vorming van de vereniging. Als eerste lid van de Raad van Advies stond ze de eerste besturen al in raad en daad bij. Zelf nam ze plaats in het derde bestuur, bestuur SNEL, als Commissaris Activiteiten, a.k.a. ‘mevrouw pretpakket’, en leidde ze de vereniging door de omslag van vriendengroep naar heuse studentenvereniging. Daarnaast heeft ze samen met Lianne Slagter het Huishoudelijk Reglement herschreven en de Parcours Commissie nieuw leven ingeblazen. Zonder zelf bouwervaring of veel technische kennis te hebben zorgde ze met haar pragmatische en no-nonsense instelling voor structuur en vooruitgang binnen de commissie. Tjitske kenmerkt zich in het algemeen door haar gedrevenheid, passie en visie voor de vereniging en de manier waarop ze mensen met de neus dezelfde kant op krijgt zodat er met z’n allen aan hetzelfde doel gewerkt wordt. Na één jaar had ze nog te veel plannen over om te stoppen als bestuur en is ze verder gegaan als voorzitter van bestuur GroenFELd. Tjitske heeft niet alleen oog voor de grote lijnen (ze stelde het eerste meerjarenbeleidsplan van FEL op), maar heeft ook aandacht voor de persoon en is altijd bereid om te ondersteunen en mensen handvatten aan te reiken. Daarnaast heeft ze in dit tweede bestuursjaar de Promocie opnieuw opgezet en de Parcours Commissie geleid in de bouw van de Graal (2018), om dit een jaar later nog eens dunnetjes over te doen met de Afslag (2019). Momenteel is ze nog actief binnen de Parcours Commissie, trainersgroep en Raad van Advies.

Quintin Poelen

De trainersgroep en parcourcie zouden niet staan waar ze nu zijn zonder Quintin. Met de kennis die hij meebracht (vanuit o.a. Thor) wist hij van het nodige wat af, en hij was (en is) altijd bereid om dat te delen. Knopencursussen voor de PC, een train-de-trainer houden voor de trainersgroep, of gewoon sparren over verbeterpunten… Quintin vindt het altijd leuk om te doen, en de vereniging of je als individu te helpen. En dat kwam vaak bovenop het “normale” trainer en PC-lid zijn. Een mooie beloning kwam daar in 2017 al voor, toen hij werd verkozen tot trainer van het jaar tijdens het Sportgala, wat vervolgens goed is gevierd. Want feestvieren, ja, dat is ook iets wat je aan Quintin over kan laten. Menig FELle borrel is legendarisch gemaakt door acties van dhr. Poelen. Met de fiets naar de febo, of een taxi nodig hebben om bij het hostel te komen en nog wel meer, tsja, met Quintin kan je wel een speciale avond beleven. Maar, naast het feestvieren is Quintin ook een sterke survivalrunner, die zelfs de Ultra Survivalrun (2016) op z’n C.V. heeft staan. Sinds kort is Quintin geen lid meer van FEL, en verblijdt hij de boel nu bij 7Hills, maar iemand die zich jarenlang met zoveel enthousiasme zo breed heeft ingezet voor de vereniging… ja, die behoort Lid van Verdienste te zijn!

Lianne Slagter

Lianne heeft in haar tijd bij FEL niet alleen kennis gemaakt met de survivalrunsport, maar ze heeft zich in de beginjaren van FEL ook lange tijd ingezet als vrijwilliger in verschillende functies. Het is dan ook niet voor niks dat de ‘Afslag’ naar haar is vernoemd en dat FEL haar heeft benoemd tot lid van Verdienste. Dit is hoe Lianne haar tijd bij FEL heeft ervaren: “In vijf jaar tijd heb ik de groei mogen aanschouwen van een kleine vriendengroep met grootse ambities, naar uiteindelijk een volwaardig draaiende sportvereniging met inmiddels meer dan 100 leden. Ik ben trots dat ik hier aan bij heb mogen dragen door o.a. het bekleden van verscheidene bestuurs- en commissiefuncties, maar vooral door lief en leed met elkaar te delen tijdens trainingen, wedstrijden, kampvuurtjes, vergaderingen en nog veel meer FELle zaken. Ik kijk terug op een tijd waarin NSSV FEL mij een warme plek heeft geboden waar ik veel heb geleerd, ontzettend ben gegroeid, maar bovenal heb genoten en vrienden voor het leven heb gemaakt!”

Jeroen Aaldering

Elise Heuts

“Wanneer ik aan Fel denk, dan kijk ik terug naar een prachtige tijd waarbij (alles) mogelijk is. Jarenlang zijn we met een prachtige club aan de slag gegaan. Van de promocie tot de trainersgroep, van het organiseren van activiteiten tot actief helpen bij de Survifelrun. We hebben samen prachtige dingen mee mogen maken. Een bestuursfunctie was mij iets te veel. Maar ik was zonder meer een actief lid. Mijn motto: schouders er onder en gaan.”

“Toen Jurian het (oprichtings)bestuur verliet, werd ik gevraagd of ik zijn plek in het bestuur wilde opvullen als Commissaris Activiteiten en daar zei ik enthousiast Ja tegen! Zo begon een hele mooie actieve tijd bij NSSV FEL. Samen met de FELste Accie hebben we de eerste activiteiten vormgegeven (denk aan de fameuze KamerKroegenTocht) en met de Batacie zijn we bij onze eerste deelname 44e geworden tijdens de 44e Batavierenrace. Daarnaast kijk ik vol trots terug op de organisatie van de eerste drie SurviFELruns, waarin we steeds wat konden uitbreiden en waarop de nu bestaande SurviFELrun prachtig is uitgebouwd. Na 5 jaar Raad van Advies was het dan echt tijd om het stokje door te geven, maar het blijft mooi om te zien waar de vereniging en SurviFELrun staat en naar toe gaat!”

Martijn Bouman

Martijn heeft de SurviFELrun naar een hoger niveau gebracht. Tijdens de lockdown heeft hij (samen met de Wedcie) een introrun georganiseerd, omdat in de zomer meer mocht en die was een groot succes! In mei 2022 was de run nog nooit zo groot. 500 deelnemers, boordevol vrijwilligers en een 8 km parcour. De deelnemers waren positief en vermoeid verbaasd over de moeilijkheid van de run. Het is daarom natuurlijk ook niet voor niks dat Martijn tijdens het NSSR gala van 2022 werd genomineerd voor vrijwilliger van het jaar. In 2023 was er weer zo’n goede editie, inclusief het NSK. Na een jaar lang voorbereiding was het zover, een van de mooiste dagen van het jaar en wat hebben alle deelnemers en vrijwilligers weer genoten. Deze dag zou nooit zo soepel en leuk geweest zijn zonder alle inzet van Martijn, die zelfs zijn baan heeft opgezegd om meer uren te kunnen draaien voor de wedcie.  Martijn is niet alleen te bekennen bij wedcie gerelateerde dingen. Hij is ook onze FELle fotograaf, lid van de PC, trainer, en zorgt voor veel gezellige kampvuurtjes. Zulke inzet voor FEL vinden wij uitzonderlijk!