Copyright 2019 - Nssv FEL

 

Schermafbeelding 2018 04 09 om 22.01.24

De sport survivalrun, een van de meest veelzijdige en zwaarste vormen van duursport. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is de sport geen overlevingstocht ergens in de wildernis met een tentje en een overlevingskit. Het is een sport waarin een duurloop over allerlei soorten terreinen (bos, weiland/akkerland, wetlands, wateren enz.) wordt gecombineerd met hindernissen die uiteenlopen van touwbruggen, touwklimmen, houthakken, kanoën, boogschieten, waterdoorwadingen, ballastlopen, enzovoort. Een survivalrun vraagt behalve een goede loopconditie ook aanzienlijke krachtinspanningen van de atleet waarbij techniek en souplesse essentieel zijn!  

De sport is verwant aan de op dit moment mateloos populaire ‘Mud-Races’ en ‘Obstacle Courses’. Deze laatste twee zijn echter in tegenstelling tot de survivalrun toegankelijk voor iedereen die een aantal kilometer kan hardlopen. Het grote verschil met survivalrun is behalve de hogere moeilijkheidsgraad, ook de veelheid aan hindernissen die zoals eerder vermeld, techniek en souplesse onmisbaar maken. Schermafbeelding 2018 04 09 om 22.00.26

 

Gerichte training is nodig om in staat te zijn een survivalrun uit te lopen. Het is letterlijk een strijd tegen de elementen maar het allerbelangrijkst, een strijd waarin je zowel fysieke als mentale hindernissen zult moeten overwinnen. Lijkt het je leuk om een keer te komen trainen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een proeftraining en kom kennismaken. Je zult versteld staan waartoe jij in staat bent!

f t g

Contact

Nijmeegse Studenten Survivalrun Vereniging
Fortis et Liber (NSSV FEL)
 
Bezoekadres: D'Almarasweg 20 Nijmegen
 
Postadres: Heyendaalseweg 141
6525 DW Nijmegen
info@nssvfel.nl